Prajitura "ILEANA"

de Dea_Dea in Prajituri, 26 Mai 2013 | 14463 vizualizari

 

O prajitura minunata , adaptata dupa placul meu !

 

INGREDIENTE

  • Se fac 3 foi
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 9 linguri de nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • CREMA:
  • 6 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • ORNAT:
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "ILEANA":

Se face blatul pentru cele 3 foi.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga nuca , si se amesteca. La final se adauga faina . Se pune foaie de copt in tava(20x30), se pune o treime din blat si se da la cuptor 20-25 min, la foc potrivit. Blatul ramas se pune la frigider pana se coace foaia. Cand este coapta foaie se pune pe gratar la racit.

CREMA:

Galbenusurile , esenta de vanilie si zaharul se amesteca incet fara sa faca spuma. Se adauga laptele , se omogenizeaza si se pune pe abur.Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. Se bate frisca. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta.

Se asambleaza in felul urmator, foaie, crema, foaie, crema, foaie crema si ornam cu nuca macinata.

TIPS-URI

1

Blatul se pune la frigider pentru a nu se lasa spuma de albusuri.

2

In loc de frisca , se poate pune unt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "ILEANA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

26.05.2013, 13:49

Mihaa daaa? Prajitura egipteana nu am facut , sau zici de tortul egiptean ?

Miha 1

26.05.2013, 14:01

prajitura...tort...ce mai conteaza? Tot aia

Dea_Dea 1

26.05.2013, 14:10

Pfff nu chiar
Foile sunt la fel doar ca la tort eu bat albusurile pe rand pentru fiecare foaie (imi dau de lucru mai mult ) iar la asta am facut tot o data doar le-am impartit la copt .. crema difera
Nooa cat am scris sti tu ce vreau sa zic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si caramel